Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο σπίτι σημαίνει ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το σύστημα αυτόματα ειδοποιεί με ένα sms όταν υπάρχει κατάσταση ανάγκης (ενεργοποίηση συναγερμού, ύπαρξη καπνού, πλημμύρας, υπερβολικού ανέμου, διακοπή ρεύματος κ.α) ή όταν τα αποθέματα πετρελαίου είναι σε οριακό σημείο. Ακόμα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως σε πλημμύρα να διακόψει το νερό, σε φωτιά το ρεύμα, σε παραβίαση να αναβοσβήνει όλα τα φώτα της κατοικίας - κτηρίου (εσωτερικά - εξωτερικά) και να κατεβάζει όλα τα ρολά, σε έντονο άνεμο να ανεβάζει τις τέντες. Σε υπερβολική υγρασία (αποφεύγει το σημείο κορεσμού των υδρατμών σε σχέση με την κρίσιμη θερμοκρασία είτε για το πάτωμα είτε για τους τοίχους, θέτοντας σε λειτουργία τον εξαερισμό ή την θέρμανση ανάλογα με τις ανάγκες). Επίσης όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιληφθούμε ύποπτους θορύβους, μπορούμε να κάνουμε φωταψία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία με ένα μπουτόν ή ακόμα και να ενεργοποιήσουμε διάφορα σενάρια πανικού (π.χ. άμεση εγγραφή καμερών, ενεργοποίηση κρυφής κλήσης σε συγγενή κ.α).

Έξυπνο σπίτι σημαίνει ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ενεργειακή ταυτότητα ενός κτηρίου είναι πλέον συνδεδεμένη με το κόστος της αντικειμενικής αξίας του. Οι αυτοματισμοί ενισχύουν την ενεργειακή κλάση ενός ακινήτου και άρα του προσθέτουν αξία από 5% μέχρι 15% όταν διαθέτει βιοκλιματικό σχεδιασμό. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ευφυή συστήματα αυτοματισμού, από τη στιγμή που μόνο αυτά μπορούν να αντιληφθούν σε πραγματικό χρόνο τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα και να εξισορροπήσουν αναλόγως τις συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας αδιαλείπτως θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσες φορές ενώ είναι ενεργοποιημένο το αυτόματο πότισμα, ξεκίνησε να βρέχει; Σε ένα έξυπνο σπίτι αμέσως θα σταματούσε το πότισμα ώστε να αποφύγει την άσκοπη κατανάλωση νερού. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους βασικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας με κτηριακό αυτοματισμό:

knx χειριστηριο με θερμοστατη

Knx χειριστήριο με θερμοστάτη

knx χειριστηριο

Knx χειριστήριο

έξυπνο σπίτι

Τρισδιάστατη απεικόνιση έξυπνου σπιτιού

θερμοκρασια, έξυπνο σπίτι

Ρύθμιση θερμοκρασίας έξυπνου σπιτιού

ελεγχος, έξυπνο σπίτι

Έλεγχος έξυπνου σπιτιού

καμερες, έξυπνο σπίτι

Προβολή καμερών έξυπνου σπιτιού

Φωτισμός

Ένα έξυπνο σύστημα μπορεί να αυτορυθμίζεται με βάση τον φυσικό φωτισμό, ώστε να κρατάει σταθερά τα lux στην επιφάνεια εργασίας που επιθυμούμε, χωρίς τη δική μας παρέμβαση (Day-light control).

Αερισμός, ψύξη, θέρμανση

Ένα σκεπτόμενο σύστημα φροντίζει να προκλιματίζει τον εσωτερικό χώρο, γνωρίζοντας τις εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας, ανέμου ή βροχής, οπότε εξοικονομεί ενέργεια αφού θέτει για λιγότερο χρόνο τον κλιματισμό ή τη θέρμανση σε λειτουργία και φροντίζει να ανανεώνει τον αέρα με φρέσκο όταν αυτό επιβάλλεται. Οι αισθητήρες εξωτερικής θερμοκρασίας, έντασης ανέμου και ηλιακής ακτινοβολίας αντιλαμβάνονται τις συνθήκες για το επόμενο διάστημα και αμέσως μπορούν να επέμβουν ώστε να αποφύγουμε την άσκοπη χρήση των μονάδων. Αν το σπίτι είναι άδειο και το κλιματιστικό αναμμένο ή τα παράθυρα ανοιχτά, μπορούμε μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα να κατεβάσουμε τα ρολά και να σβήσει το κλιματιστικό αυτόματα. Το σύστημα μπορεί να παρέχει θέρμανση την νύχτα μόνο στα υπνοδωμάτια (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με θερμοστάτες ανά δωμάτιο) ενώ η υπόλοιπη κατοικία να παραμένει στην ζώνη διατήρησης θερμοκρασίας (stay mode). Το ανάποδο μπορεί να προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Έξυπνο σπίτι σημαίνει ΑΝΕΣΗ

Όταν θέλουμε να αποχωρήσουμε από το σπίτι, με ένα κλικ μπορούμε να κλείσουμε όλα τα φώτα, ρολά, κουζίνα, θερμοσίφωνα, νερά, θέρμανση, να ενεργοποιείται η προσομοίωση κατοικίας (ώστε να δείχνει στους επίδοξους διαρρήκτες ότι υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι) και να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Κατά την επιστροφή μας, με ένα κλικ να ανάβουν τα φώτα που επιθυμούμε, να ενεργοποιείται η ψύξη - θέρμανση σε συγκεκριμένους χώρους και να ανεβαίνουν τα ρολά που έχουμε επιλέξει. Με το πρωινό ξύπνημα πατώντας ένα μπουτόν να ξυπνά και το σπίτι μαζί μας. Να ανεβαίνουν τα ρολά, να ενεργοποιείται η πρίζα της καφετιέρας ώστε σε 10 λεπτά να έχουμε έτοιμο τον καφέ μας. Όλα αυτά μπορούμε επίσης να τα χειριστούμε απομακρυσμένα με το κινητό μας, τον υπολογιστή ή και μέσω internet.